16-04-08

Hoegaarden komt thuis

hoegaarden
Hoegaarden op 1 juni weer helemaal thuis

De brouwerij van Hoegaarden zal uiterlijk tegen 1 juni terug volledig operationeel zijn. Al het witbier zal tegen dan terug in het Vlaams-Brabantse dorp gebrouwen worden. Momenteel is dat al voor 80 procent het geval.

Jupille
De resterende 20 procent wordt nog aangemaakt in Jupille. Enkele maanden geleden was dat nog 50 procent. Op zondag 20 april zal naar aanleiding van de eerste Nationale Open Brouwerijendag, de vernieuwde brouwerij plechtig worden ingehuldigd.

Terugkeer
De beslissing om het witbier in Jupille te gaan brouwen, lokte binnen en buiten Hoegaarden heel wat protest uit. In september vorig jaar kondigde Inbev aan dat het witbier terug volledig in Hoegaarden zou worden gebrouwen. Inbev had het over een investering van 60 miljoen euro in zijn brouwerijen van Hoegaarden, Leuven en Jupille. In Hoegaarden werden sindsdien zes nieuwe fermentatietanks geleverd, vier afvultanks, drie verpakkingslijnen en één flessenspoelmachine.

Grotere capaciteit
De capactiteit van de brouwerij is daarmee terug opgevoerd tot 1 miljoen hectoliter per jaar, net zoals voor de gedeeltelijke verhuis naar Jupille. 2007 was voor Hoegaarden overigens een zeer goed jaar. Wereldwijd steeg de verkoop met 9 procent, waarmee een einde kwam aan een dalende trend die zich sinds een tiental jaren manifesteerde. Preciesere verkoopcijfers werden niet vrijgegeven.

13:26 Gepost door biertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.