21-04-08

 

art_large_370790
Belgische bieren vallen in de prijzen op World Beer Cup

Op de World Beer Cup 2008 zijn verschillende Belgische brouwerijen in tien catergorieën in de prijzen gevallen. In een blinde proeverij beoordeelde de 54-koppige jury van internationale experten de bieren naast standaardcriteria, zoals schuim en kleur, ook op specifieke kenmerken. Dit jaar telde de organisatie een recordaantal inschrijvingen. In totaal namen 645 brouwerijen deel met 2.900 biersoorten uit 54 landen.

De jury reikte goud, zilver en brons uit aan de beste bieren in 91 catergorieën. In tien daarvan mochten de Belgische bieren zich onder de drie beste rekenen.

Brugse Zot
Voor Hoegaarden van Inbev Belgium, Brugse Zot Blond van Brouwerij De Ryck, Geuze Boon van Boon Brouwerij en Affligem Tripple van Affligem Brouwerij was goud weggelegd. Andere bieren, zoals Westmalle Trappist Tripel van Westmalle Trappist Brouwerij en Mont-Saint Aubert van Brasserie De Brunehaut, moesten het stellen met respectievelijk brons en zilver.

De World Beer Cup werd in 1996 ingevoerd door de American Associations of Brewers ter promotie van zowel de tradities als de innovaties binnen de sector. Het is eveneens een platform om de consument bewust te maken van de verschillende biersoorten en smaken.

21:03 Gepost door biertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.