23-04-08

voetbal biertje

Succes NAC is 50.000 halve liters waard

Foto Rolf Finders 

Een bijzonder biertje voor een bijzonder seizoen. Directeur Peer Swinkels van de Bavaria Brouwerij in Lieshout is blij dat zijn bier wordt getapt in het stadion van NAC.

Zo blij dat hij na het succesvolle seizoen een limited edition van 50.000 halve liter-blikken NAC-pils heeft 'gebotteld'. Behalve een aanhankelijkheidsverklaring aan de club ('Dit unieke blik is een blijk van waardering voor de bijzondere prestaties van NAC Breda') verwijst de brouwerij ook naar 'het NAC-effect: +33 procent'.

- Waar slaat die 33 procent op, meneer Swinkels?

"Nou, sinds NAC vorig jaar is overgestapt van Inbev naar Bavaria is het biergebruik in het stadion met 33 procent gestegen. En dat in een stadion waar altijd al veel bier werd gedronken. Vandaar het NAC-effect: +33-procent."

- Uw brouwerij staat in Lieshout, vlakbij Eindhoven. Hebt u ook zo'n actie gevoerd voor PSV?

"We zijn inderdaad ook partner van PSV en daar hebben we ook iets voor gedaan. We hebben PSV gefeliciteerd op Omroep Brabant."

- Onder de zestien jaar mag je niet drinken. Hebt u ook iets gedaan voor de fans die jonger zijn dan zestien?

" Nee, maar ik heb wel een tip voor ze. Ze moeten hun vader vragen om zo'n blik te kopen. Daarna moet pa het opdrinken, waarna het lege blikje naar de kinderkamer kan."

- Hoeveel werk hebt u hier nu aan gehad?

"Vijftigduizend halve liters? Dat is veertig minuten werk in onze brouwerij. Een hele ingreep, maar dat hebben we over voor zo'n bijzonder seizoen."

- U klinkt erg enthousiast. Bent u weleens naar een wedstrijd van NAC geweest?

"Nee, maar mijn neef Stijn Swinkels wel. Die heeft het afgelopen weekeinde wel een halve liter overgedragen aan de supportersvereniging van NAC. Het gebaar werd heel goed ontvangen."

08:00 Gepost door biertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.