24-04-08

statiegeld aangepast aan krat

Grolsch%20beugelkrat%20nieuw200
Grolsch past statiegeld nieuwe krat aan

Bierbrouwer Grolsch heeft het statiegeld van de nieuwe krat met beugelflessen van €4,80 teruggebracht naar €3,90. Dat is de uitkomst van overleg dat woensdag tussen het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de bierbrouwer heeft plaatsgevonden.

Dag van Vakcentrum
Het CBL had de zaak aangekaart nadat zelfstandig ondernemers gisteren tijdens de Dag van het Vakcentrum hun ongenoegen hadden geuit over het statiegeld op de nieuwe Grolsch-krat. 'We hebben  jaren geknokt voor een standaardisatie van de statiegeldregeling. Nu is die er eindelijk en dan fietst Grolsch daar weer doorheen met een afwijkende regeling', aldus ondernemers.
Afwijkende regeling
Grolsch had voor de nieuwe krat een statiegeld van €4,80 bedacht. Daarmee week de brouwer af van de bii bierkratten gebruikelijke €3,90. Waarom de brouwer voor die afwijkende regeling had gekozen, is niet bekend. Duidelijk is wel dat het voorgestelde bedrag in eerste instantie door supermarkten is geaccepteerd.
Standaardisatie
Volgens adjunct-directeur René Roorda van het CBL is Grolsch overstag gegaan omdat het bedrijf de waarde van de standaardisatie inziet. 'Er is de afgelopen 24 uur intensief overleg gevoerd tussen beide partijen en ik ben blij dat dit de uitkomst is', aldus Roorda.

12:03 Gepost door biertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.