27-04-08

nieuw bier, voor vrouwen

709
Nieuw bier.

Het zijn vaak de kleine nieuwsberichten die mijn aandacht trekken en waar ik langer dan goed voor mijn bloeddruk is over nadenk. Niet het bericht dat de Euro gestegen of gedaald is ten opzichte van de dollar, PSV landskampioen is (al doet dat wel een beetje pijn), of de huizenprijzen licht zijn gedaald.

Nee, wat mijn aandacht trok, mij direct wakker schudde, waardoor mijn koffie koud werd, bijna vergat de vuilnisbak buiten te zetten, te laat doorhad dat het ging regenen vandaag dus ik de was vooral niet buiten moest hangen was het nieuwe bier.

Bier voor vrouwen. Er is een nieuw bier gemaakt, speciaal voor vrouwen. Het bevat minder alcohol, meer bubbels en een of ander smaakje. Reden: Vrouwen schijnen minder van ‘gewoon’ bier te houden omdat het bitter van smaak is. Dus drinken ze minder bier dan mannen. Nog een detail: Het wordt in kleinere glazen geserveerd, zodat vrouwen beter het tempo van mannen bij kunnen houden.

Over het algemeen komt dit soort onzin niet verder dan mijn korte termijn geheugen, krijgt het hooguit vijf seconden aandacht, om vervolgens volkomen in de vergetelheid te raken. Maar dat kleinere glazen en tempo bijhouden deed het hem.

Niet om het een of ander, maar ik ken genoeg vrouwen, mijzelf meegerekend, die geen enkele moeite hadden of hebben om mee te doen met het drinktempo van mannen in de kroeg. Sterker nog, ik heb een periode gekend dat ik de meeste mannen uit mijn omgeving onder de tafel kon drinken. Niet dat ik daar nou trots op ben, of wel, ik kon het ooit. En of dat nou bier of wodka was, om het even. De dag erna werd ik toch wel gestraft.

Waarom drinken vrouwen over het algemeen minder snel dan mannen, of denken ze dat, vroeg ik mij dus nu af. Daar zijn wel goede redenen voor. Ten eerste vrouwen praten veel meer en zijn niet geneigd met volle mond door te praten, dus daar zakt de snelheid al iets. Bovendien is het bijzonder onelegant om continu achter elkaar een heel glas achterover te slaan om bij te blijven.

Vervolgens komt een van de belangrijkste redenen. Een vrouwenblaas is over het algemeen kleiner dan die van een man. Drink je bier, moet je plassen. Begin je daar eenmaal mee is het hek van de dam, want dan moet je elk half uur naar het toilet. Bier is bijzonder waterafdrijvend. En dan kom je dus bij de allerbelangrijkste reden. De openbare toiletten. Ze zijn altijd vies en er staan altijd rijen voor de damestoiletten, om de bovengenoemde reden. Moet je dus de keuze maken, lekker aan het bier, maar de halve avond in de rij staan voor het toilet, of liever een wijntje of mix en wat minder meedoen met de drankrondes, is de keuze dus snel gemaakt. En wat is er nou voor ergs aan om een rondje over te slaan? In het ergste geval pak je het volgende glas aan en zet je je nog halfvolle glas ergens achter je neer. Na een paar uur let toch geen hond meer op wat je doet. De variant op koffie in de plantenbak leeggieten zeg maar.

Tot bij mij na ongeveer vijf keer hetzelfde artikel te hebben gelezen en zes koud geworden koppen koffie later eindelijk dat beruchte kwartje, dat dus nu niet meer bestaat, eindelijk viel. Het alcohol promillage is lager, de glazen waarin het wordt geschonken zijn kleiner, maar de prijs gaat liggen tussen die van een normaal glas bier en een glas wijn. Dat is dus de clou. Minder alcohol, minder vocht, voor meer geld, omdat het speciaal voor vrouwen is gebrouwen. Volkomen logisch dus! Ik durf er heel wat onder te verwedden dat het een man is die dit heeft bedacht.a

19:15 Gepost door biertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.