05-05-08

Heineken opent winkel

heineken%20experience200
Heineken opent winkel in Amsterdam

Heineken opent deze zomer een grote concept store in Amsterdam. De bierbrouwer gaat zijn bier en andere artikelen zelf verkopen in een groot winkelcomplex vlakbij het Rembrandtplein.De Heineken-winkel komt in maar liefst vijf panden in het Amsterdamse centrum. Een woordvoerder van Heieneken bevestigt de komst van de winkel tegenover Z24.nl. Hij spreekt van ‘een heel prestigieus project, zowel voor Nederland als internationaal. Het wordt een heel bijzonder geheel. In de nieuwe store zullen we de Heineken Way of Life in optima forma presenteren.’

Niet te vergelijken

De nieuwe winkel wordt gevestigd in vijf panden in de Amstelstraat en Wagenstraat, om de hoek van het Rembrandtplein. De panden worden op dit moment verbouwd. De Heineken Concept Store opent op vrijdag 4 juli. De Amsterdamse concept store is niet te vergelijken met Culture Bière in Parijs. Die Heinekenzaak aan de Champs-Élysées is ook een horecazaak met een bar en een restaurant.

Meer dan Blokker

In Amsterdam gaat het puur om de verkoop van artikelen. ‘En dat zijn er veel meer dan je nu bij Blokker vindt’, aldus de woordvoerder. Het is de tweede grote publieksattractie in Amsterdam van de brouwer. In de voormalige brouwerij aan de Stadhouderskade zit sinds zeven jaar de Heineken Experience, een interactief museum dat veel toeristen trekt. Heineken Experience is vooral gericht op buitenlandse toeristen. De doelgroep van de concept store bestaat daarentegen uit het Nederlandse publiek.

09:00 Gepost door biertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.