26-10-08

Asahi ontkent bod op InBev-dochter

OrientalBrewery
Asahi ontkent bod op Zuid-Koreaanse InBev-dochter

De Japanse biergroep Asahi Breweries bereidt geen bod voor op de Zuid-Koreaanse activiteiten van de Belgisch-Braziliaanse biergroep InBev. Takayuki Tanaka, topman van de Japanse groep, ontkent dat Asahi de boeken van de Zuid-Koreaanse Oriental Brewery, dochter van InBev, heeft onderzocht en zegt dat er ook niet over een mogelijke overname gesproken is met vertegenwoordigers van InBev. Hij wou echter niet verduidelijken of Asahi in de toekomst al dan niet geïnteresseerd zou zijn in een overnamebod en zei enkel dat de Japanse biergroep de evoluties op de Zuid-Koreaanse markt volgt.

Eerder was gemeld dat Asahi de boeken van Oriental Brewery had bestudeerd en een bod zou lanceren op de dochter van InBev. "De Belgisch-Braziliaanse groep zou de Zuid-Koreaanse brouwerij willen verkopen om de overname van het Amerikaanse Anheuser-Busch te financieren," aldus het magazine Bloomberg. "Oriental Brewery heeft niet gereageerd op de mogelijke toenaderingspogingen van Asahi Breweries. De Koreaanse brouwerij meldde vorige maand nog dat het Belgische moederbedrijf geen verkoopplannen koesterde."

Asahi verdeelt de InBev-merken op de Japanse markt, maar wil zijn buitenlandse omzet opdrijven om de dalende vraag op zijn thuismarkt op te vangen. De Japanse bieromzet is het voorbij jaar tot het laagste niveau gedaald sinds 1992, vooral omdat jonge consumenten steeds meer overstappen op wijn en andere dranken. In 2004 betaalde InBev € 612 miljoen om zijn aandeel in Oriental Brewery, de tweede grootste brouwerij van Zuid-Korea, van 50 % naar 95 % op te trekken. Oriental Brewery heeft in Zuid-Korea een marktaandeel van 6,9 miljoen hectoliter, ongeveer 2,5 % van het totale productievolume van InBev.

21:30 Gepost door biertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.