26-10-08

Caruso wint Bier en Gastronomieprijs

carusoCaruso eerste winnaar landelijke Bier- & Gastronomieprijs

Als eerste Nederlandse eetgelegenheid heeft Proeverij Caruso in Roosendaal de internationale Bier & Gastronomieprijs gewonnen.

De prijs is eerder al enkele malen in België uitgereikt door het Biergenootschap der Lage Landen, met leden uit de Nederlandse en Belgische bierwereld. Een van de speerpunten is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd. En net op dat punt heeft Caruso hoog gescoord.

Caruso, van Jac Wezenbeek en Lily Hoogers, krijgt de prijs omdat het volgens de jury 'een bedrijf is met een warme ambiance waarin de gast kan genieten van bier en spijs'. De jury beoordeelt de bierkaart als 'uitgebreid, met de belangrijkste bierstijlen'. Met name de combinatie van bier en gerecht wordt 'verrassend en passend' genoemd. En, zo oordeelt de jury, 'het bier wordt volgens de regelen der kunst uitgeschonken. De eigenaren zijn ware ambassadeurs voor Bier aan Tafel.'

Criteria waarop de jury - onder leiding van jonkheer Henri Reuchlin van het Bierburo in Den Haag - voorts heeft gelet zijn onder meer de keuze van de (bier)glazen, de schenktechniek en de harmonie tussen het gerecht en het bier.

In de finale versloeg Caruso de twee overgebleven concurrenten: het in Amsterdam gevestigde Belgische restaurant Lieve en Brouwerij-restaurant De Beyerd uit Breda.

Jac Wezenbeek heeft de bij de prijs horende onderscheiding gistermiddag in Amsterdam in ontvangst genomen tijdens een biersymposium van de vereniging Promotie en Informatie Traditionele bieren (PINT). Het speciaal vervaardigd beeldje werd overhandigd door de 'stichtend heraut' van het Biergenootschap der Lage Landen, oud-directeur Paul Rutten van de Gulpener Bierbrouwerij

12:14 Gepost door biertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.