26-10-08

Heineken nieuwe brouwerij

heineken_logoHeineken neemt nieuwe brouwerij in Sevilla officieel in gebruik

Heineken heeft in Sevilla een nieuwe brouwerij in gebruik genomen. De brouwerij werd op 22 oktober officieel geopend door de Spaanse koning Juan Carlos. Heineken investeerde 260 miljoen euro in de nieuwe locatie, die dient als vervanging voor een bestaande brouwerij 7 kilometer verderop in de Spaanse stad. Het bedrijf beschikt op de nieuwe locatie over een terrein van 71 hectare, waarvan 3,5 hectare is bebouwd. De jaarproductie in Sevilla wordt opgevoerd van 3 naar 5 miljoen hectoliter.

Door het gebruik van nieuwe technieken is Heineken in staat om 40% op het waterverbruik te besparen. Per liter bier is in de nieuwe brouwerij nog maar 3,8 liter water nodig. Daarnaast verwacht de brouwer 20% op het gasverbruik te besparen en 15% op elektriciteit.

Heineken beschikt in Spanje over 5 brouwerijen in Madrid, Valencia, Sevilla, Jáen en Arano. Het bedrijf produceert er de merken Heineken, Amstel, Cruzcampo, Buckler en Kaliber. In 2007 bedroeg het geconsolidatede bier volume van Heineken in Spanje 11,4 miljoen hectoliter

14:15 Gepost door biertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.