26-10-08

Scheldebrouwerij maakt lekkerste bokbier

bockbierfinale
Scheldebrouwerij maakt lekkerste bokbier

De Wilde Bok van de Scheldebrouwerij is verkozen tot het lekkerste bockbier van Nederland. In de categorie ‘zware bockbieren’ was het de IJsbok van Snab die als smakelijkste naar voren kwam.

Meer dan honderd proevers. Dik dertig bokbieren. Twee categorieën. Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang bij Grolsch, waar de verkiezing van het lekkerste bockbier van Nederland plaatsvond. Uit heel Nederland waren de proevers naar Enschede gekomen om in het bruine café in de brouwerij ‘blind’ 36 bockbieren te proeven.

Na een hele middag proeven was het uiteindelijk de Wilde Bok van de Scheldebrouwerij die de meeste punten wist te vergaren. De winnaar van vorig jaar, de IJsbok van Snab werd als lekkerste verkozen in de categorie zware bokbieren.

Al sinds 2001 vindt jaarlijks de verkiezing van het lekkerste bokbier plaats. Dit jaar werd voor het eerst besloten de bieren op te splitsen in twee categorieën, bockbieren tot 7 procent alcohol, en de bieren met een hoger alcoholpercentage.

'We hebben hiervoor gekozen omdat we de laatste jaren merkten dat bieren met meer alcohol het in een blindproeverij vaak beter doen. Zo kom je tot een eerlijker eindresultaat', aldus medeorganisator en initiatiefnemer Peter van der Arend, eigenaar van biercafé ’t Arendsnest in Amsterdam.

Na De Wilde Bok eindigde de Budels Bock, van de Budelse Bierbrouwerij op de tweede plaats en de Texels Bock werd derde.

Bij de Zware Bockbieren was het Snab dat de klok sloeg met de IJsbok op één, en de Ezelenbock op twee. De op Texel gebrouwen Stormbock van de Texelse Bierbrouwerij eindigde op een derde plaats. Wie de winnende bockbieren wil proeven komt komend naar Amsterdam waar van vrijdag t/m zondag het Pint Bockbierfestival plaatsvindt in de Beurs van Berlage.

Meer info:
www.lekkerstebockbier.nl en www.pint.nl.

19:32 Gepost door biertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.